Integrarea zincării termice în arhitectură 2

ESTETICĂ

Principiul de bază al designului proiectului din Feldbrunnen-St. Niklaus, Elveția, a fost să îmbine spațiile interioare și exterioare. Ferestrele fără rame și podelele fără sudură, creează o conexiune vizuală cu mediul natural din jur, oferind rezidenților o experiență de viață captivantă. Această alegere deliberată de design provoacă ideile tradiționale de spații de locuit.

Alegerea materialului este crucială în realizarea aspectului inspirat de natură. Panourile din oțel zincat termic sunt instalate strategic pe o substructură din aluminiu.

Oțelul zincat termic transformă acest proiect într-un reper pentru estetica armonioasă a metalului integrat în mediile naturale.

PREDICTIBILITATE

Designul acestei construcții din Ardbrae, Scoția, răspunde amplasamentului, contextului și orientării printr-o curbă subtilă care urmărește marginea drumului și o consolă care surprinde vederea spectaculoasă din vârf de deal. Intrarea în casă se face printr-o confecție din oțel zincat termic cu balustrade și jardiniere integrate.

O construcție din oțel zincat termic a fost soluția pentru a-i da acestei clădiri caracterul vast, pentru a răspunde la cerințele de nivel ale solului și pentru a reduce timpul de construcție. Pe lângă structura de bază, oțelul zincat termic a fost folosit pentru a crea detaliile marginilor acoperișului. Totul s-a asamblat la fața locului, iar după montajul structurii metalice s-a trecut la adăugarea elementelor pentru închideri și izolație. Utilizarea oțelului zincat termic a continuat cu balustradele exterioare, gard, conducte de scurgere și jardiniere.

SUSTENABILITATE

La Borda este un complex de locuințe din Barcelona și a fost distins cu Mies van der Rohe Award 2022 pentru „Arhitectură emergentă”. Este format din 28 de apartamente între 40,76 m², cu zone comune care permit amenajarea spațiului privat și public. Clădirea cu șase etaje a fost realizată ca o construcție din lemn stratificat, parterul fiind o structură din beton. Oțelul galvanizat la cald a fost utilizat într-o varietate de moduri: pentru structura portantă a arcadelor curții interioare, pentru scările de acces, pentru acoperișul de tip seră al curții interioare, pentru balcoane și ca substructură pentru elementele transparente de fațadă. Oțelul galvanizat îndeplinește cerințele de durabilitate solitate de beneficiar și aduce armonie prin alăturarea cu suprafețele din lemn.
Acest material a fost preluat din prezentările Asociației Naționale a Zincatorilor din România (ANAZ și este constituit pe baza informațiilor din revista dedicată aplicațiilor zincării termice în arhitectură HDG Magazin HDG Magazine (galvanizing.org.uk)